Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват много добре заедно с 200 г захар.
Ябълките се почистват и нарязват на полумесеци.
В дълбока тава с диаметър се слага разтопеното масло и върху него се редят ябълките.
Ябълките се поливат със сока от лимона и се поръсват с останалите 5 г захар.
Тавата с ябълки се слага във фурна на 180 градуса за около 20 минути.
След запичането на ябълките тавата се вади и те се оставят да се охладят.
Върху вече охладените ябълки се нарежда юфката и отгоре се залива с яйчено-млечната смес.
Всичко отново се връща във фурната и сладката баница се пече до сгъстяване и загар.
Вече готовата сладка баница с юфка и ябълки се поръсва с канела и пудра захар.
Тази баница с юфка е идеална за следобедна закуска.