Тапас с патладжан

09/01/2020
"Обстановката стана някак по-специална, когато чинията с тапас с патладжани се появи на масата "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо167
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и нарязва на едри кубчета.

Патладжанът се измива и нарязва на кръгчета с дебелина около 1. 5 см.

Подготвя се намазнена тава.

Патладжанът се нарежда в тавата и се слага да се пече.

В тиган се слага малко олио да загрее. Добавя се лукът, за да се запържи.

Добавя се каймата.

Бърка се непрекъснато, докато се раздроби на ситно.

Ако е необходимо, се овкусява със сол и черен пипер.

Отстранява се от котлона и се добавя крема сиренето. Разбърква се добре, получава се като спойка на сместа.

Патладжанът се изкарва от фурната и колелцата се обръщат.

Върху всяко се слага от плънката с кайма.

Доматите се измиват и нарязват на кръгчета. Кашкавалът се настъргва върху тапасите.

Върху всяко парче патладжан с плънка, се слага по парче домат и се поръсва по малко кашкавал.

Връща се във фурната до запичане на кашкавала. Получава се тапас с патладжан и заешка кайма, топящ се в устата.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар