gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Зелево-лозови сарми

Зелево-лозови сарми

Мария БожиловаМария Божилова
Иноватор
3832k1k4245
Зелево-лозови сарми
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
10/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
"Различни сармички има за всички"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с измития ориз, червен пипер, черен пипер и кимион.

На тънка струя при продължително месене се прибавят водата и олиото. Оставя се за 30 мин. да престои.

Сармите се навиват и се нареждат плътно една до друга на няколко реда, като за целта се използва дълбока тенджера.

Захлупват се с чиния, която е обърната наобратно, за да ги притиска.

Сармите се заливат със зелевия сок до половината от чинията.

Варят се 60 мин. на ниска температура.

Имаме чудни зелево-лозови сарми, с които пожелаваме добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: