Начин на приготвяне
Картофът, морковът и яйцето се измиват добре. Всичко се вари.
Шунката и краставичката се нарязват на малки кубчета. Грахът се добавя към тях.
Авокадото се измива и срязва по дължина. Изгребва се с лъжица и се намачква с вилица или се пасира. Необходимо е да е зряло - като се стисне с пръсти, трябва да е меко. Корите се оставят настрани, те ще бъдат импровизираните съдчета за сервиране.
На разбития пастет от авокадо се добавя майорана и вегета. Разбърква се с лъжица.
Като се сварят картофът, морковът и яйцето се обелват и нарязват с приблизителната големина на кубчетата шунка и краставичка. Прибавят се към тях.
Смесват се нарязаните продукти с пастета и се пълнят корите от авокадото – ладийките. Това му харесвам на авокадото – неутралния вкус, ако го подсладиш, ще бъде в сладко ястие, ако го посолиш, чудесно се вписва в солено ястие, точно като тази зеленчукова салата, която приготвяме сега. Освен това е много полезно, което е плюс, защото това заприлича на руска салата, само че майонезата е заместена от авокадото.
И за да бъде закачката още по-цветна, напълнените купички от природни материали /така се рециклира/ се поръсват с млян черен пипер.
Салата закачка е готова да впечатли своите гости!