Салатка закачка

Потребител#240543Потребител#240543
Помощник Готвач
54278138153
Салатка закачка3 / 3
10/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • картофи - 1 бр. голям
  • моркови - 1 бр.
  • шунка - 50 г /шунков колбас/
  • яйца - 1 бр.
  • краставички - 1 бр. стерилизирана
  • грах - 2 с.л.
  • авокадо - 2 бр.
  • майорана - 1 щипка
  • вегета - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки /млян/
  • за декорация
  • хляб - препечени кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофът, морковът и яйцето се измиват добре. Всичко се вари.

Шунката и краставичката се нарязват на малки кубчета. Грахът се добавя към тях.

Авокадото се измива и срязва по дължина. Изгребва се с лъжица и се намачква с вилица или се пасира. Необходимо е да е зряло - като се стисне с пръсти, трябва да е меко. Корите се оставят настрани, те ще бъдат импровизираните съдчета за сервиране.

На разбития пастет от авокадо се добавя майорана и вегета. Разбърква се с лъжица.

Като се сварят картофът, морковът и яйцето се обелват и нарязват с приблизителната големина на кубчетата шунка и краставичка. Прибавят се към тях.

Смесват се нарязаните продукти с пастета и се пълнят корите от авокадото – ладийките. Това му харесвам на авокадото – неутралния вкус, ако го подсладиш, ще бъде в сладко ястие, ако го посолиш, чудесно се вписва в солено ястие, точно като тази зеленчукова салата, която приготвяме сега. Освен това е много полезно, което е плюс, защото това заприлича на руска салата, само че майонезата е заместена от авокадото.

И за да бъде закачката още по-цветна, напълнените купички от природни материали /така се рециклира/ се поръсват с млян черен пипер.

Салата закачка е готова да впечатли своите гости!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: