Начин на приготвяне
В малка тенджерка се загрява вода, мед, захар и масло докато се разтопи. Прибавяме овесените ядки, разбърква се и сипваме брашното с бакпулвера и канелата.
Сваля се от котлона, добавяме 2 яйца и се разбърква с дървена лопатка като еклерите, докато се получи еднородна смес.
Обелена ябълка се рендосва и прибавяме в тестото, ако се разводни сипете още 1 с.л. брашно от спелта и накрая стафиди и боровинки.
Върху хартия за печене с две супени лъжици се оформят 15 бисквитки.
Печем в загрята фурна 200 градуса до златисто кафяво около 15-18 минути и изваждаме да се охладят.
Много вкусни и без глутен, чудесни за кафе или чаша чай!
Бисквити от спелта с ябълка и канела са страхотни!