Начин на приготвяне
Лимонът се измива, подсушава се и кората се настъргва на тънки ивички с помощта на резачка за кора на цитрусови плодове.
Настърганата кора се смесва с уискито и се маринова за минимум 2 часа. След това се изважда от уискито.
Фурната се загрява на 175 градуса.
Гнездата на формата за мъфини се намазват с масло и се поръсват с галета.
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци, като белтъците се разбиват на сняг и се оставят на студено.
Маслото се разтопява и леко се охлажда. Жълтъците се разбиват заедно със солта и захарта на пухкав крем.
Прибавя се маслото, а след това уискито и брашното. Накрая внимателно се добавят и разбитите белтъци.
Тестото се разпределя в гнездата на формата за мъфини, заглежда се и мъфините се пекат на средната скара във фурната за около 25 минути.
Лимоновите мъфини с уиски са супер!