Начин на приготвяне
Морковът и лукът се настъргват и задушават в олиото с малко вода и магданоз.
Добавя се още малко вода според вида на тенджерата, картофите, нарязани на малки кубчета, и свареното пилешко месо.
Оставя се да ври за 15-20 мин.
Добавяме фидето и подправките, след което оставяме, докато фидето се свари.
Приготвяме застройката, като разбиваме жълтъка с киселото и прясно мляко.
Супата се сваля от котлона, като 2 черпак от нея се добавят към застройката. Разбърква се добре.
Сместа се добавя към супата на тънка струйка при непрекъснато бъркане.
Готовата пилешка супа се връща на котлона се оставя за още 2-3 мин.
Взимаме 3 средно големи питки, на всяка изрязваме капаче и издълбаваме средата.
Запичат се във фурна за 10 минути, за да станат по-хрупкави.
Пълним, украсяваме и имаме прекрасна пилешка супа в питка!
Източник: Sude Izet - Кулинарна мрежа