Начин на приготвяне
Нарязваме моркова на дребно, а може и на ренде да го настържем и го запържваме в олиото директно в тенджерата докато пусне оранжевия цвят.
Прибавяме ситно нарязания лук и двете лъжици доматено пюре.
Наливаме 2 литра вода.
Слагаме цялото пилешко бутче и дафиновия лист в тенджерата, и оставяме на котлона да се вари за 30-40 минути.
Нарязваме картофите на дребно и ги добавяме към супата.
Изваждаме свареното бутче, обезкостяваме го и го нарязваме на дребно, след което го връщаме отново супата.
Слагаме фидето, черния пипер, солта и чубрицата.
Оставяме пилешката супа да се вари още 10 минути на тих огън, след което дърпаме тенджерата настрани. Ако при варенето на пилето се е образувала пяна, отстранете я с лъжица.
Правим застройката в чаша или купичка като разбъркаме яйцето и киселото мляко. Прибавяме към застройката няколко лъжици от топлата супа с непрекъснато бъркане, за да не се пресече застройката.
Добавяме застройката в супата, разбъркваме хубаво и поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Оставяме готовата пилешка супа да се охлади и е готова за сервиране!
Коментари