Начин на приготвяне
Слагаме месото да се вари в подсолена вода около 1 час и 20 минути - понеже използваме домашно месо, се налага по-дълго да го варим, иначе 30-40 минути са достатъчни.
Едновременно с това в друга тенджера нарязваме картофите, моркова, лука и червения пипер на по-големи парчета и варим около 30 минути. Ако желаете можете да запържите моркова и лука преди това, но ние предпочитаме без запръжка.
Добавяме доматения сок при зеленчуците.
Месото вече е сварено - обезкостяваме го и го добавяме, прецеждаме бульона и го доливаме в тенджерата с зеленчуците. Като използваме пилешкия бульон ще имаме така характерния за селската супа по-жълт цвят - ще бъде и по-мазничка!
Овкусяваме със сол, чубрица и черен пипер - малко преди да изключим котлона, добавяме и девесила. Аз сложих сух, ако имате пресен ще стане по-вкусна и ароматна. Слагаме и фидето да се развари.
Накрая правим застройката от киселото мляко и яйцето, прибавяме я и селската ни пилешка супа е готова!
Добър апетит!
P.S. Можете да замените девесила с магданоз в пилешката супа, на нас с девесил ни повече харесва.
Опитай и класическата пилешка супа с фиде.
Коментари