Селска пилешка супа

Селска пилешка супа1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"При първите симптоми на глад, настинка или лошо настроение - препоръчваме ароматна селска пилешка супичка"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - бутчета, крила и плешки (400 г) домашно месо
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • доматен сок - 200 мл
  • фиде - 2 шепи
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • девесил - пресен или сух
  • за застройката
  • яйца - 1 бр
  • кисело мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме месото да се вари в подсолена вода около 1 час и 20 минути - понеже използваме домашно месо, се налага по-дълго да го варим, иначе 30-40 минути са достатъчни.

Едновременно с това в друга тенджера нарязваме картофите, моркова, лука и червения пипер на по-големи парчета и варим около 30 минути. Ако желаете можете да запържите моркова и лука преди това, но ние предпочитаме без запръжка.

Добавяме доматения сок при зеленчуците.

Месото вече е сварено - обезкостяваме го и го добавяме, прецеждаме бульона и го доливаме в тенджерата с зеленчуците. Като използваме пилешкия бульон ще имаме така характерния за селската супа по-жълт цвят - ще бъде и по-мазничка!

Овкусяваме със сол, чубрица и черен пипер - малко преди да изключим котлона, добавяме и девесила. Аз сложих сух, ако имате пресен ще стане по-вкусна и ароматна. Слагаме и фидето да се развари.

Накрая правим застройката от киселото мляко и яйцето, прибавяме я и селската ни пилешка супа е готова!

Добър апетит!

P.S. Можете да замените девесила с магданоз в пилешката супа, на нас с девесил ни повече харесва.

Опитай и класическата пилешка супа с фиде.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
513
42
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чирашка работа :)
01.04.2024 16:42
Анонимен
Анонимен
За първе път чета, че на пилешка супа се слага чубре.ица и дивесил. Те се слагат на леща и на рибена чобаНакрая се слага пресен магданоз.
23.11.2023 11:33
6
1
2
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Олио не се ли слага?
12.08.2023 07:11
1
Анонимен
Анонимен
Тази рецепта от дете ли е писана?
20.07.2023 04:56
2
1
Анонимен
Анонимен
Селската супа няма нужда от пилешки бульон, червен пипер и т. н. Нищо подобно!
11.06.2023 08:47
5
1
Анонимен
Анонимен
Е как червен пипер!
24.10.2022 20:36
5
User#206770
User#206770
Получи се чудна супа с малко редуциране количествата на продуктите спрямо големината на тенджерата.
30.08.2022 18:44
Анонимен
Анонимен
Пилешка супа с чубрица?! За магданоз, може и да сте чували...
28.05.2022 22:18
12
Цвети Хаджипеткова
Цвети Хаджипеткова
Не пише как се прави застройката ! И се питам картофена супа ли правим или пилешка ?!
16.06.2020 23:34
10
2
Ventseslav Dimitrov
Ventseslav Dimitrov
Картофите трябва да са най-много 2 бр.
07.04.2020 15:06
10
1
Потребител#241046
Потребител#241046
Някой преглежда ли тези рецепти преди публикация? Ако да - как ще сложи 6-7 броя картофи/по груба сметка повече от 1кг/ в супа със 400гр месо? и при това супата ще се нарича пилешка. Не говоря за това че по аналогия с "черен пипер" мога да сложа 1бр от шарения пипер с червен цвят, или едно пакетче червен пипер вместо 1бр червена чушка или пиперка - както го наричат по неговия край!!!!!!!!!!
10.11.2019 15:48
25
3