Начин на приготвяне
Тофуто се слага в чиния, покрива се с още една чиния отгоре, върху която се слага нещо тежко, което да притиска тофуто. Оставя се така известно време, за да се отдели възможно най-много от водата в него. Това прави тофуто не така ронливо.
Когато е готово, се реже на кубчета, нареждат се в тава, застлана с хартия за печене, и се пекат на 200 градуса около 25-30 минути. Това е необходимо, за да се стегне още и да придобие донякъде текстурата на месо. Забелязах, че при печенето кубчетата тофу малко се надуха, така че трябваше да го нарежа на по-малки парченца.
През това време зеленчуците се нарязват и се запържват. Прибавят се подправките. Добавя се вода и се оставя да заври.
Готовото тофу се премества в купа и се обърква със соевия сос.
Когато заври водата, се добавя кубчето бульон и се намаля котлонът. Слага се фидето и се оставя около 5 минути да поомекне.
След това се прибавя тофуто и се оставя да къкри до готовност на фидето.