Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват с миксер почти до побеляване и тогава се прибавя захарта.
Следват олиото, брашното с бакпулвера /като при добавянето на брашното се разбърква с шпатула/.
Кексовото тесто се изсипва във форма за торта, застлана с хартия за печене.
Изпича се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45-50 мин до суха клечка в средата.
Хубаво изстиналият блат се разрязва на 3 части.
Захващаме се с крема за нашата бърза шоколадова торта, като забъркваме еднородна смес от заквасена сметана и пудра захар (аз слагам на вкус).
След това добавям предварително разтопен течен или обикновен шоколад (по собствена преценка) и оставям малко за декорацията на тортата.
С получената смес мажем обилно блатовете, а отгоре поръсвам със нарязаните на кубчета нектарини.
Редувам блат, крем, кубчета плод.
Към крема, който е останал за намазване на готовата торта, добавям солидно количество шоколад.
Декорирам бързата шоколадова торта с нектарини, нарязани на филийки.
Източник: Агнес Нанкова - Кулинарна мрежа