Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Бърза шоколадова торта с нектарини

Бърза шоколадова торта с нектарини

Бърза шоколадова торта с нектарини
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Комбинацията между шоколад и плодове е страхотна и това се доказва още веднъж с прекрасната шоколадова торта с нектарини, която си имаме тук"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 150 г
  • олио - 40 мл
  • брашно - 130 г
  • бакпулвер - 10 г
  • За крема
  • заквасена сметана - 2 кофички
  • нектарини - 2 бр. меки
  • течен шоколад - бял, черен или млечен
  • пудра захар - на вкус
  • нектарини - 2 - 3 бр. за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с миксер почти до побеляване и тогава се прибавя захарта.

Следват олиото, брашното с бакпулвера /като при добавянето на брашното се разбърква с шпатула/.

Кексовото тесто се изсипва във форма за торта, застлана с хартия за печене.

Изпича се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45-50 мин до суха клечка в средата.

Хубаво изстиналият блат се разрязва на 3 части.

Захващаме се с крема за нашата бърза шоколадова торта, като забъркваме еднородна смес от заквасена сметана и пудра захар (аз слагам на вкус).

След това добавям предварително разтопен течен или обикновен шоколад (по собствена преценка) и оставям малко за декорацията на тортата.

С получената смес мажем обилно блатовете, а отгоре поръсвам със нарязаните на кубчета нектарини.

Редувам блат, крем, кубчета плод.

Към крема, който е останал за намазване на готовата торта, добавям солидно количество шоколад.

Декорирам бързата шоколадова торта с нектарини, нарязани на филийки.

Източник: Агнес Нанкова - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: