Начин на приготвяне
Нарязах на ситно дръжки от магданоз, корен от целина и лук и настъргах моркова.
В тиган ги задуших с малко сол, олио и водичка.
Месото накълцах на ситни парченца и го добавих към омекналите зеленчуци.
Щом побеля, дойде ред на ориза, който оставих за 2-3 минути на котлона. Добавих червен пипер, доматено пюре и малко чубрица.
Дръпнах от огъня.
Тиквичките издълбах и посолих отвътре, напълних със сместа и затворих с капачетата.
Остана ми смес и за два домата.
Посолих пълнените тиквички и отвън, полях с малко олио и добавих половин чашка вода.
Пекох на 200 градуса под фолио за около 40 минути.
Сервирах пълнени тиквички Ротондо с пилешко и ориз с кисело мляко и копър.
Източник: Dani Hristova - Кулинарна мрежа