Начин на приготвяне
Почистете тиквичките и надраскайте кората им с назъбената част на ножа. Разполовете и ги издълбайте, след което леко посолете вътре.
Запържете в 200 мл олио (или по малко, ако предпочитате) нарязания зелен лук и моркови за 10 минути. Добавете измития ориз и долейте 1 л гореща вода. Задушете за 15 минути във фурна и след това оставете да изстине, но без да разбърквате.
Добавете към ориза ситно нарязаните домати, черен пипер, магданоз, копър, сол и 1 белтък. Разбъркайте и напълнете тиквичките, като потопите краищата им в брашно.
Подреждайте ги в тава и залейте с останалото олио. Долейте и вряла вода, която трябва да покрие 2/3 от тавата, посолете и сложете да се пекат до готовност.
Разбийте киселото мляко, жълтъка, останалото брашно с отцедения бульон от тиквичките. Сипете сместа в тавата и оставете да кипне. При поднасяне поръсете с останалия нарязан магданоз и копър.