Начин на приготвяне
Измийте тиквичката и без да я белите, нарежете напречно на еднакви кръгли парчета с височина/дебелина около 4-4.5 см.
Посолете и намажете със зехтин всяка страна на парчетата и поставете в намаслена или покрита с хартия за печене тавичка. Печете на 200 градуса 15 минути и обърнете за още толкова и от другата страна. Наглеждайте си ги за всеки случай. Готови са, когато станат златисти.
Извадете ги и оставете леко да поизстинат, като през това време си подготвите плънката.
Нарежете на фини ивички пилешкото филе, овкусете го с къри, черен пипер и малко сол и го сгответе в загряти две-три лъжички зехтин на силен огън.
Щом месцето побелее, веднага го отстранете от огъня и поръсете със лютия пипер на люспи и магданоза.
От полуизстиналите тиквички извадете сърцевината оставяйки 4 мм от краищата. Сърцевината е мека и излиза много лесно, сложете я при пилето и само смачкайте, тя ще се слее с месото.
Разбъркайте добре и напълнете тиквичките с плънката. Поръсете с настъргана моцарела и върнете във фурната да се запече за още кратко до разтапяне на моцарелата.
Поднесете топли.
Добър апетит!