Консервиран Паламуд

Аника ВойтАника Войт
Готвач
201
1k
798
338
1
16/01/2020
Приготвяне180 мин.
Готвене120 мин.
Общо300 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо969
  • Преглеждания за месеца278
  • Преглеждания за седмицата134
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • паламуд - 10 едри риби над 1 кг всяка
  • сол - 1 едра едра
  • кисели краставички - 1 буркан
  • дафинов лист - 5 листа
  • бахар - 10 зърна
  • черен пипер - 10 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме нашата рецепта първо с почистването на рибата, измиваме старателно и режем на колелца, широки около 2 см.

Следва приготвянето на саламурата. В съд наливаме вода и добавяме едрата сол. За да проверим дали е достатъчно солена, пускаме вътре яйце, яйцето трябва да се показва колкото пет стотинки. Ако не изплува, добавяме още сол.

Слагаме паламуда в саламурата за 2-3 часа, за да поеме хубаво.

В голяма тенджера наливаме 2 литра вода и прибавяме подправките и оставяме да заври.

След като заври, потапяме рибните парчета. Попарени добре, ги изваждам да ги изчистим от костиците.

Вече почистения паламуд нареждаме в чисти бурканчета, подходящи за стерилизиране.

Редим, като редуваме маринована риба и нарязани кисели краставички.

Бурканите консервиран паламуд трябва да се запълнят плътно.

Затварям и стерилизираме паламуда в буркани във вряща вода 2 часа

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар