Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Паламуд на скара

Паламуд на скара

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Паламуд на скара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1-2
"Вечеря с дъх на море и весели спомени!"

Необходими Продукти

  • паламуд - 4 малки
  • лимони - 1 брой
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 1/2 пакетче краве
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибите добре от глави, опашки, гръбнак, посолете ги, полейте ги с прясно изцеден лимонов сок и ги оставете да отлежат 5-10 минути.

Намажете ги обилно с олио и ги сложете да се пекат на скара, като ги обръщате на няколко пъти и ги мажете с олио.

Накълцайте магданоза на ситно, и го разбъркайте с разтопеното масло. Оставете да стегне маслото в камерата, след което го нарежете на филийки.

В коремите на опечените паламуди се слага по няколко филийки от магданозеното масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Цветозар
Цветозар
Много вкусна рибата ,аз малко по различно е направих от гледна точка ,че я разтворих като книга и после я разделих на две ,като две вратни пържоли стана от риба :P. Много вкусно благодаря за рецептата : )
20.11.2016 19:30
димитро88
димитро88
ами сега .....каква е рибата нямавремеее
24.07.2015 15:19
1
123
123
като става въпрос за снимката - освен че не е паламуд не е и изчистена от глави и опашки както пише в рецептата
28.11.2012 21:28
4
1
Покажи всички подкоментари
фвефвегфер
фвефвегфер
рибата е лефер
28.11.2012 20:38
2
1
ант
ант
рибата на снимката не е паламуд
03.10.2012 20:24
6