Сладко от патладжани

Галя Васева
Галя Васева
Новак
13/08/2013
"Смело можем да наречем това сладко от патладжани истински кулинарен шедьовър "
Приготвяне45 мин.
Готвене65 мин.
Общо110 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 070
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете по-малки и неузрели патладжанчета. Обелете ги и ги накиснете за поне 5-8 часа в подсолена вода. Извадете ги, отцедете ги и пуснете във вряща подсолена вода. Варете ги около 5-7 минути на умерен огън.

Леко омекналите патладжанчета се поставят в съд, заливат се с вода, в която сте изсипали прясно изстискания лимонов сок от 1 лимон.

Захарта се смесва с 2 ч.ч. топла вода. Бърка се докато се разтопи и се кипва. Вари се на тих огън до сгъстяване. В още горещата захарна смес се пускат едно по едно патладжанчетата, като във всяко поставяте по една бадемова ядка. Ароматизирате с ванилия и варите до омекване.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар