Патладжани в гювечета

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Патладжани в гювечета
Снимка: Илияна Димова
1 / 8
27/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Разкошна патладжанена вкусотия в гювечета - ядете и не може да се спрете"

Необходими Продукти

  • патладжан - 1 бр. голям
  • яйца - 2 бр. пресни
  • краве сирене - 4 - 5 с.л. натрошено
  • магданоз - пресен
  • олио
  • лют червен пипер - 1 щипка
  • копър - сушен
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • червен пипер - сладък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжана и опичаме цял. Оставяме в съд с капак да омекне и лесно белим от люспите. Почистения патладжан скълцваме на ситно и смесваме с натрошено краве сирене (4-5 с.л.), сушен копър на вкус, чесън пасиран (1-2 скилидки) , разбито прясно яйце (1 бр), червен лют пипер (1 щипка ), черен пипер на вкус и сол при необходимост, ако сиренето не е много солено.

Объркваме добре получената смес и сипваме в добре намазано с олио гювече. Слагаме гювечето с капак в студена фурна и тогава включваме нагряване - 200 градуса.

Печем и когато се позапече (след приблизително 10-15 минути, проверяваме) , изваждаме гювечето от фурната и леко с лъжица притискаме патладжанената смес в средата.

Счукваме прясно яйце (1 бр.), като внимаваме да не се разлее, поръсваме със сладък червен пипер и връщаме гювечето във фурната без капак, да се допече до стягане на яйцето.

Поднасяме ястието, както е в гювечето, и с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: