Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Шоколадово-бананов кекс

Шоколадово-бананов кекс

Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Чирак
57544222
Шоколадово-бананов кекс
Снимка: Hristo-Y-Moni
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Банани и шоколад, не познаваме човек, който да не обожава тази комбинация, ето защо този кекс е един от любимите ни"

Необходими Продукти

  • банани - 2 средно големи, узрели
  • яйца - 4 бр.
  • краве масло - 70 г
  • шоколад - 150 г натурален
  • олио - 4 с.л. слънчогледово
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • брашно - 3/4 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ядки - за поръсване
  • краве масло - за намазване на формата
  • брашно - за поръсване на формата
  • шоколадова глазура
  • краве масло - 50 г
  • шоколад - 100 г натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме краве маслото и шоколада, оставяме леко да се охладят.

През това време разбиваме белтъците на пухкав сняг.

В друга купа разбиваме жълтъците със захарта до побеляване.

Към тях прибавяме охладената шоколадова смес, намачканите на пюре с вилица банани и олиото. Разбъркваме.

Прибавяме брашното, предварително смесено с бакпулвера.

Разбъркваме до получаване на хомогенна смес.

Накрая добавяме разбитите белтъци и отново разбъркваме внимателно, за да не спаднат.

Изсипваме във форма за кекс, предварително намазнена и поръсена с брашно.

Печем кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-40 минути. Печем до суха клечка.

Оставяме шоколадово-банановия кекс да се охлади за около 5-10 минути, след което го изваждаме.

По желание покриваме шоколадовия кекс с шоколадова глазура и поръсваме с ядки по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: