Шоколадово-бананов кекс

Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Чирак
57
468
225
204
17/01/2020
"Банани и шоколад, не познаваме човек, който да не обожава тази комбинация, ето защо този кекс е един от любимите ни "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 514
  • Преглеждания за месеца150
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • банани - 2 средно големи, узрели
  • яйца - 4 бр.
  • краве масло - 70 г
  • шоколад - 150 г натурален
  • олио - 4 с.л. слънчогледово
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • брашно - 3/4 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ядки - за поръсване
  • краве масло - за намазване на формата
  • брашно - за поръсване на формата
  • шоколадова глазура
  • краве масло - 50 г
  • шоколад - 100 г натурален
* мерки и количества
Кекс

Начин на приготвяне

Разтопяваме краве маслото и шоколада, оставяме леко да се охладят.

През това време разбиваме белтъците на пухкав сняг.

В друга купа разбиваме жълтъците със захарта до побеляване.

Към тях прибавяме охладената шоколадова смес, намачканите на пюре с вилица банани и олиото. Разбъркваме.

Прибавяме брашното, предварително смесено с бакпулвера.

Разбъркваме до получаване на хомогенна смес.

Накрая добавяме разбитите белтъци и отново разбъркваме внимателно, за да не спаднат.

Изсипваме във форма за кекс, предварително намазнена и поръсена с брашно.

Печем кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-40 минути. Печем до суха клечка.

Оставяме шоколадово-банановия кекс да се охлади за около 5-10 минути, след което го изваждаме.

По желание покриваме шоколадовия кекс с шоколадова глазура и поръсваме с ядки по избор.

Продълговата тефлонова форма за кекс - 30 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Продълговата тефлонова форма за кекс - 30 см
4.99 лв.
Виж ››

Кекс, хляб или друго - тази практична форма за кекс е префектна за приготвянето на всякакви печива, а вие ще останете очаровани от нейното качество

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар