Печени пилешки гърди с майонеза

Елена ТодороваЕлена Тодорова
Чирак
947
60
138
15/08/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 440
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - от 1 голямо пиле
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • майонеза - 250 г
  • вино - 100 мл бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете пилешките гърди и добре ги натъркайте с подправки. Разбийте половината майонеза с половината вино и мариновайте пилешките гърди за 1 час в тази смес.

Дръжте ги в покрит съд в хладилник. След това ги прехвърлете в тава и ги изпечете.

Останалото вино и майонеза разбивайте в съд на слаб котлон и овкусете соса с подправки. Ако стане прекалено гъст, може да добавите още вино или, ако предпочитате - прясно мляко.

Поднесете пилешките гърди нарязани на парчета и поляти със соса. По желание поръсете с малко нарязан магданоз.

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар