Панирани пилешки гърди

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Панирани пилешки гърди
Снимка: Анонимен
1 / 2
01/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"За диети не щем и да чуем, щом днес ще хапваме панирани пилешки гърди"

Необходими Продукти

  • пилеши гърди - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • къри - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • галета - за овалване
  • мазнина - за пържене
  • колбас - около 60 г
  • моцарела - 100 г
  • доматено пюре - гъсто - 4 с.л.
  • гъби - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме пилешките гърди в пликчета и така ги начукваме внимателно на тънко.

Смесваме брашното, червения пипер, кърито, солта и черния пипер. Разбиваме яйцата в купа.

Сипваме галетата в друга купа. Загряваме мазнина в тиган.

Овалваме пилешките гърди първо обилно в сместа с брашното, после в яйце и след това в галета и пържим в загрятата мазнина.

По желание: Изваждаме ги и ги подреждаме в тавичка. Намазваме всеки шницел с по 2 с.л. доматено пюре, подреждаме отгоре нарязани гъби и колбас и отгоре слагаме кръгли резени моцарела.

Печем в загрята фурна до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: