Традиционна паеля

19/01/2020
"Паеля за всички, които обичат испанската кухня "
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 661
  • Преглеждания за месеца232
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свински ребърца - 400 г
  • пилешко месо - 1/2 пиле
  • замразени зеленчуци - 1 бр. (боб, зелен боб и смилянски боб)
  • артишок - 200 г ( замразен)
  • карфиол - 1/2 глава
  • чушки - 1 бр.
  • ориз - 1 пак.
  • сол
  • шафран
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества
Паеля

Начин на приготвяне

Нарежете червена чушка на ленти. Рендосайте домата в купичка и пресовайте чесъна вътре. Почистете карфиола, измийте и накъсайте на малки розички.

В тавата за паеля (паея) сложете зехтин и запържете чушките. Извадете и заделете. Добавете месото и запържете много добре (трябва да е златисто). Сложете замразените зеленчуци и карфиола. Също запържете добре. Добавете домата с чесъна.

Изчакайте няколко минути и налейте вода. Щом заври, сложете сол и варете до готовност. Ако е необходимо, долейте още вода. Преди да сложите ориза, добавете шафрана и напълнете тавата с вода.

Изчакайте да заври и сложете ориза. Намалете котлона, подредете чушките и изчакайте да изври водата, като не бъркате с лъжица.

Готовата традиционна паеля махнете от котлона и захлупете с капак за 5-10 минути. Сервирайте, докато е топла.

Кръгъл иноксов гевгир с дръжки 28см.-16%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгъл иноксов гевгир с дръжки 28см.
15.00 лв.
12.60 лв.
Виж ››

Голям кръгъл гевгир за удобно измиване на продуктите и изцеждане на излишната вода. Паста, зеленчуци и какво ли още. Готвенето е забавно с подходящите съдове, а този гевгир определено е такъв.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар