Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Паеля»Традиционна паеля

Традиционна паеля

Традиционна паеля
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
19/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
10
"Паеля за всички, които обичат испанската кухня"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - 400 г
  • пилешко месо - 1/2 пиле
  • замразени зеленчуци - 1 бр. (боб, зелен боб и смилянски боб)
  • артишок - 200 г ( замразен)
  • карфиол - 1/2 глава
  • чушки - 1 бр.
  • ориз - 1 пак.
  • сол
  • шафран
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете червена чушка на ленти. Рендосайте домата в купичка и пресовайте чесъна вътре. Почистете карфиола, измийте и накъсайте на малки розички.

В тавата за паеля (паея) сложете зехтин и запържете чушките. Извадете и заделете. Добавете месото и запържете много добре (трябва да е златисто). Сложете замразените зеленчуци и карфиола. Също запържете добре. Добавете домата с чесъна.

Изчакайте няколко минути и налейте вода. Щом заври, сложете сол и варете до готовност. Ако е необходимо, долейте още вода. Преди да сложите ориза, добавете шафрана и напълнете тавата с вода.

Изчакайте да заври и сложете ориза. Намалете котлона, подредете чушките и изчакайте да изври водата, като не бъркате с лъжица.

Готовата традиционна паеля махнете от котлона и захлупете с капак за 5-10 минути. Сервирайте, докато е топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: