Супа топчета с риба

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Супа топчета с риба
Снимка: Гергана
1 / 2
19/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Правим малка промяна в класическата супа топчета - добавяме рибка"

Необходими Продукти

  • За топчетата
  • скумрия - 800 г
  • моркови - 1 бр.
  • джинджифил - 10 г
  • белтъци - 1 бр.
  • лайм - 1 бр.
  • дафинов лист
  • брашно - за овалване
  • За супата
  • моркови - 2 бр.
  • праз - 2 стръка
  • джинджифил - 20 г
  • целина - 1 стъбло
  • зехтин - 15 мл
  • магданоз
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е една нетипична за нашата трапеза, зимна супа, но много много вкусна и полезна.

Започваме, като изчистим и обезкостим рибата. Завиваме я в чиста марля или тензух и я поставяме във вода заедно с дафинови лист. Варим на умерено лек огън за около 30 мин. Когато рибата е готова, изваждам и прецежда ме бульон.

Задушете в зехтин нарязани на ситно праз, чесън и джинджифил. След като зеленчуците омекнат, се добавя нарязаните на едро морков и целината. Добавяме от бульон, в който сме варили рибата, овкусява е със сол и черен пипер. Варим на умерен огън до сваряването на продуктите.

Приготвяме рибните топчета. Смиламе в блендера сварената риба, заедно с джинджифил, сока на един лайм, настърган морков, брашното и един белтък. Овкусяваме сместа със сол, черен и червен пипер на вкус.

С намокрени ръце, оформяме топчета. Овалваме ги в брашно и ги пускаме в готовата супа. Готвим още 5-6 минути нашата супа топчета. Преди да сервираме, поръсваме с пресен магданоз готовата супа топчета с риба.

Да ви е сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: