Начин на приготвяне
Това е една нетипична за нашата трапеза, зимна супа, но много много вкусна и полезна.
Започваме, като изчистим и обезкостим рибата. Завиваме я в чиста марля или тензух и я поставяме във вода заедно с дафинови лист. Варим на умерено лек огън за около 30 мин. Когато рибата е готова, изваждам и прецежда ме бульон.
Задушете в зехтин нарязани на ситно праз, чесън и джинджифил. След като зеленчуците омекнат, се добавя нарязаните на едро морков и целината. Добавяме от бульон, в който сме варили рибата, овкусява е със сол и черен пипер. Варим на умерен огън до сваряването на продуктите.
Приготвяме рибните топчета. Смиламе в блендера сварената риба, заедно с джинджифил, сока на един лайм, настърган морков, брашното и един белтък. Овкусяваме сместа със сол, черен и червен пипер на вкус.
С намокрени ръце, оформяме топчета. Овалваме ги в брашно и ги пускаме в готовата супа. Готвим още 5-6 минути нашата супа топчета. Преди да сервираме, поръсваме с пресен магданоз готовата супа топчета с риба.
Да ви е сладко.