Начин на приготвяне
Лукът, морковите и картофите се почистват, измиват и нарязват на много ситно.
Задушават се в тенджера с олиото и солта. След това се прибавя домашно приготвен гъбен бульон. Вари се докато омекнат зеленчуците.
Каймата се омесва с ориза, приготвя се купичка с вода и малко оцет и с намокрени ръце се правят средни по големина топчета.
Варят се около 20 минути на тих огън. Прави се варената застройка, като в тенджера се слагат яйцата, млякото и брашното.
Разбърква се на гладка каша и се слага на котлона, докато се посгъсти, около 5 минути. При непрекъснато разбъркване се долива малко по малко от бульона на супата.
След което се връща при останалата супа и се разбърква.Поръсва се с нарязан пресен магданоз.
При поднасянето се добавя резен лимон и препечена филийка. По желание може и смлян черен пипер.