Супа от челядинки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Супа от челядинки1 / 2
06/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Обещаваме, че е още по-вкусна, ако сами си наберете челядинките"

Необходими Продукти

  • челядинки - 600 г гъби
  • картофи - около 500 г
  • лук - 1 голяма глава пресен кромид
  • моркови - 2 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
  • копър - 1/2 връзка или магданоз
  • олио - около 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Може да приготвите супата със запръжка или без запръжка. Аз обичам повече първия вариант.

Накълцайте ситно лука и и чесъна и ги запържете в няколко с.л. мазнина, докато поомекнат. Добавете нарязаните на кубчета моркови и почистените челядинки. Задушете за кратко и долейте достатъчно количество вода - към 3 литра, зависи каква гъстота искате на супата.

Сипете обелените, нарязани картофи и варете до пълното им омекване. Овкусете с всички подправки и лимонов сок на вкус.

Може да хапвате гъбената супа така или да я застроите.

Разбийте брашното с яйцето и темперирайте сместа, като доливате по малко от бульона и бъркате. След това сипете всичко в тенджерата.

Поднесете супата с челядинки с накълцан пресен магданоз или копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

дени
дени
Браво стана уникална супа :)
17.09.2014 16:45