Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пъстърва с орехи

Пъстърва с орехи

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Пъстърва с орехи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 4 бр. пъстърви
  • лук - 2 глави
  • масло - 50 г
  • бяло вино - 1 в.ч.
  • гъби - 250 г
  • орехи - 1 к.ч.
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и запържете в него ситно нарязания лук. Когато лукът омекне го залейте с бялото вино и го оставете да се задушава на умерен огън до изпаряване на течността.

Сложете наязаните на ситно гъби и запържете на умерено силен огън в продължение на 4-5 минути.

Намалете силата на огъня и прибавете натрошените на ситно орехови ядки, копър и сол на вкус. Разбъркайте, оставете още 1-2 минути да се пържи и отстранете от котлона.

Хубаво почистете рибата от вътрешностите. Измийте я и я посолете отвън и отвътре. Напълнете с готовата смес.

Пълнените риби завийте по отделно в алуминиево фолио и изпечете на скара - по 12-15 минути от всяка страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
40
32
20
10
Дай твоята оценка: