Начин на приготвяне
Филетираме почистената риба.
Смиламе орехите и чесъна с помощта на блендер. Към тази смес добавяме пестото, зехтин и сол, черен пипер на вкус.
С тази паста намазваме добре филетата и ги подреждаме в тава с хартия за печене, леко намазнена предварително със зехтин.
Печем рибата за около 10-12 минути, докато коричката леко покафенее.
Тиквичките, нарязани на средно големи кубчета, сотираме в голям предварително загрят тиган с малко зехтин.
Когато тиквичките добият кафеникав загар, добавяме малко масло, няколко стръка прясна мащерка и отстраняваме тигана от котлона.
Поднасяме рибата, гарнирана с тиквичките.
Пъстървата с орехи, босилек и сотирани тиквички е много вкусна.