Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова Торта»Торта с млечен крем и плодове

Торта с млечен крем и плодове

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Торта с млечен крем и плодове
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 7
22/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Лека торта с нежен млечен крем и любими плодове"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 150 г
  • олио - 40 мл
  • брашно - 130 г
  • бакпулвер - 10 г
  • За млечния крем
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч. или на вкус
  • брашно - 1 ч.ч.
  • краве масло - 1 - 2 с.л.
  • ванилия - 1/2 ампула
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с миксер почти до побеляване и тогава се прибавя захарта.

Следват олиото, брашното с бакпулвера /като при добавянето на брашното се разбърква с шпатула/.

Кексовото тесто се изсипва във форма за торта, застлана с хартия за печене.

Изпича се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45-50 мин до суха клечка в средата.

Хубаво изстиналият блат за торта се разрязва на 3 части.

Приготвям млечния крем, като изсипвам млякото в тенджера и добавям захарта и ванилията.

Малко преди да заври млякото, добавям брашното при непрекъснато бъркане до сгъстяване.

Отмествам тенджерата от топлия котлон и добавям маслото.

Започвам със сглобяването на тортата.

Намазвам обилно блатовете с крем, а отгоре подреждам резенчета банан и домашно сладко от вишни.

След като съм готова с подредбата на ред блат - ред крем, намазвам цялата торта с остатъка от крема.

Предварително съм нарязала на тънки резенчета банан, ягоди и портокал за декорация на плодовата торта.

Вкусна и лека торта с млечен крем и плодове!

Източник: Агнес Нанкова - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: