Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват с миксер почти до побеляване и тогава се прибавя захарта.
Следват олиото, брашното с бакпулвера /като при добавянето на брашното се разбърква с шпатула/.
Кексовото тесто се изсипва във форма за торта, застлана с хартия за печене.
Изпича се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45-50 мин до суха клечка в средата.
Хубаво изстиналият блат за торта се разрязва на 3 части.
Приготвям млечния крем, като изсипвам млякото в тенджера и добавям захарта и ванилията.
Малко преди да заври млякото, добавям брашното при непрекъснато бъркане до сгъстяване.
Отмествам тенджерата от топлия котлон и добавям маслото.
Започвам със сглобяването на тортата.
Намазвам обилно блатовете с крем, а отгоре подреждам резенчета банан и домашно сладко от вишни.
След като съм готова с подредбата на ред блат - ред крем, намазвам цялата торта с остатъка от крема.
Предварително съм нарязала на тънки резенчета банан, ягоди и портокал за декорация на плодовата торта.
Вкусна и лека торта с млечен крем и плодове!
Източник: Агнес Нанкова - Кулинарна мрежа