Бисквитена торта с какаов крем и ананас

21/01/2020
"Как да не се заредим с празнично настроение - само я вижте тази бисквитена торта "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо954
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • бисквити - 3 пакета чаени
  • ананас - 1 бр. нарязан на парчета
  • захарни конфети - за украса
  • за крема
  • брашно - 3 с.л.
  • нишесте - 3 с.л. (моето е вкус на банан)
  • какао - 3 с.л.
  • прясно мляко - 800 мл
  • краве масло - 1/2 пакетче
  • захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложих в тенджера брашно, нишесте и какао и обърках добре първо на сухо.

После бавно налях 800 мл прясно мляко и разбих с помощта на бъркалка за яйца.

Така приготвената смес сложих на бавен огън без да спирам бъркането, докато се сгъсти.

Сложих 1/2 пакетче краве масло и бърках да се стопи. Захар на вкус.

Оставих готовия крем леко да се охлади, защото тези бисквити са много крехки и няма нужда да е горещ, както при обикновените.

Обелих и нарязах ананас на парчета.

И започнах сглобяването на бисквитената торта (показала съм в снимки).

В тортена чиния сложих само ринг от формата с падащо дъно.

Намазах леко с крем и наредих бисквити.

Ред бисквити, ред крем. Ананас сложих след втория ред бисквити. Приключих с крем отгоре.

Сложих в хладилника да стегне за 7-8 часа.

Махнах ринга и натроших няколко бисквити и захарни конфети за украса на бисквитената торта с какаов крем и ананас.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар