Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена Торта с Пудингов Крем

Бисквитена Торта с Пудингов Крем

Бисквитена Торта с Пудингов Крем
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Когато една торта прилича на истинско произведение на изкуството, то определено става дума за нашата Бисквитена торта с пудингов крем"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета маслени (какао и мляко), по около 300 г
  • пудинг - 1 бр. ванилия, 70 г
  • пудинг - 1 бр. шоколад, 70 г
  • прясно мляко - 800 мл
  • захар - 10 с.л.
  • масло - 40 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • кокосови стърготини - 20 г
  • стафиди - 50 г
  • шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете прясното мляко в два отделни съда. Прибавете към всяко по 5 супени лъжици захар и сложете млякото да заври.

Разтворете двата пудинга според указанията на опаковката и прибавяйте на тънка струя при непрекъснато бъркане към горещото мляко. Бъркайте докато се сгъсти.

Когато кремовете са готови махнете от котлона и към всеки прибавете по 20 грама масло. Към ваниловия крем добавете кокосовите стърготини. Разбъркайте.

Покрийте двата крема с фолио, докато се охладят.

В купа разбийте сладкарската сметана с миксер, до твърди връхчета. Разделете я на две и я прибавете към двата крема като бъркате с шпатула. Така ще получите два пухкави крема.

В тавичка наредете какаовите бисквити, покрийте ги с ваниловия крем и сложете стафидите. После наредете белите бисквити и покрийте с шоколадовия крем.

Накрая настържете шоколада и приберете бисквитената торта за няколко часа в хладилник.

Бисквитената Торта с Пудингов Крем е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: