Начин на приготвяне
Отделете 100 мл от прясното мляко и сложете в него царевичното нишесте заедно с трите яйца и какаото.
Разбийте с тел, като внимавате да не останат бучки.
Сложете останалото мляко на котлона заедно със захарта. Изчакайте да се разтопи и махнете от котлона. Оставете леко да се охлади.
Смесете млякото със сместа от яйцата, като добавяте по малко на тънка струйка.
Върнете на котлона и варете крема до желаната гъстота.
Махнете от котлона и вземете тавичката, която ще ползвате.
Наредете ред бисквити, половината от шоколадовия крем и отново бисквити. Завършете шоколадовата тортата с крем.
Сложете парче стреч фолио, плътно по бисквитената торта, за да не хване кора, и я оставете в хладилника да стегне за няколко часа.
Извадете и декорирайте бисквитената торта с какаов крем по желание и вкус.
Коментари