Начин на приготвяне
Смесвам картофите, 2 жълтъка, 40 г масло, 30 мл течна сметана, сол и черен пипер. Намачквам добре.
2 белтъка, разбити на сняг се прибавят към сместа.
Изсипва се в пош и в тавата на фурната върху хартия за печене се шприцова леопардовата шарка.
Пека на 180 градуса за 2 мин. (леко да стегне).
В 50 г масло запържвам 1 глава лук и 1-2 скилидки чесън, нарязани на ситно.
Добавям спанака, сол, черен пипер, индийско орехче. Задушавам.
Охлаждам и прибавям 30 мл течна сметана и 3 жълтъка. Пасирам.
Добавям 3 белтъка, разбити на сняг и 75 г пресято брашно.
Внимателно размесвам с шпатула и изсипвам върху първата смес.
Пека на 200 градуса за 20 мин.
Обръщам върху влажна кърпа, отлепвам хартията и отгоре покривам с влажна кърпа.
Оставам да почине 30 мин (може веднага, докато е топло, да завиете на руло върху влажна кърпа и по този начин да престои 30 мин).
Намазвам с 300 г Филаделфия, покривам с 200 г пушена сьомга и отново завивам соленото руло.
Слагам тигровото руло със сьомга в хладилник за няколко часа.
Източник: Рецептата е на Diana Atanasova Videva, споделена от Ивелина Папазова - Кулинарна мрежа