Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Тигрово руло със сьомга

Тигрово руло със сьомга

Тигрово руло със сьомга
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Внимание, внимание, имаме избягало руло от зоопарка, шегичка - от фурната"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр.
  • жълтъци - 5 бр.
  • белтъци - 5 бр.
  • краве масло - 90 г меко
  • течна сметана - 60 мл
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • спанак - 600 г
  • брашно - 75 г пресято
  • сирене - 300 г филаделфия
  • сьомга - 200 г пушена
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвам картофите, 2 жълтъка, 40 г масло, 30 мл течна сметана, сол и черен пипер. Намачквам добре.

2 белтъка, разбити на сняг се прибавят към сместа.

Изсипва се в пош и в тавата на фурната върху хартия за печене се шприцова леопардовата шарка.

Пека на 180 градуса за 2 мин. (леко да стегне).

В 50 г масло запържвам 1 глава лук и 1-2 скилидки чесън, нарязани на ситно.

Добавям спанака, сол, черен пипер, индийско орехче. Задушавам.

Охлаждам и прибавям 30 мл течна сметана и 3 жълтъка. Пасирам.

Добавям 3 белтъка, разбити на сняг и 75 г пресято брашно.

Внимателно размесвам с шпатула и изсипвам върху първата смес.

Пека на 200 градуса за 20 мин.

Обръщам върху влажна кърпа, отлепвам хартията и отгоре покривам с влажна кърпа.

Оставам да почине 30 мин (може веднага, докато е топло, да завиете на руло върху влажна кърпа и по този начин да престои 30 мин).

Намазвам с 300 г Филаделфия, покривам с 200 г пушена сьомга и отново завивам соленото руло.

Слагам тигровото руло със сьомга в хладилник за няколко часа.

Източник: Рецептата е на Diana Atanasova Videva, споделена от Ивелина Папазова - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: