Бюрек с плънка от сирене и магданоз

22/01/2020
"Топъл, топъл бюрек с вкусна плънка - чупиш и ядеш като едно време "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 210
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната да загрява до 150°C (впоследствие ще я увеличим) и се заемете с плънката за бюрека.

За нея разбийте яйцата и ги разбъркайте с киселото мляко, олиото, натрошеното сирене (ако не е много солено, може да сложите повече количество) и по-голямата част от магданоза - накълцани само листата.

Намажете с масло една кора, върху нея сложете втора, слагайте равномерно от плънката и навивайте.

Подреждайте баницата под формата на охлюв в намаслена кръгла тавичка.

За да залеете бюрека, разбийте другите 2 яйца (понякога слагам и трето, зависи от размера им) с щипка сол. Налейте прясното мляко и залейте равномерно магданозения бюрек.

Ако изчакате 5-10 минути, преди да пъхнете във фурната, ще стане много сочен и топящ се в устата, така че направете, както си прецените.

Поръсете със останалия магданоз.

Печете бюрека с плънка от сирене и магданоз 10-15 минути на 150 градуса, а после увеличете до 180 докато получите златист загар и коричка.

Добър апетит!

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иивинка
Иивинка
22.01.2020 11:22
На това му се казва превъзходен бюрек :) Поздрави Дани!
1
0