Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Маслени кифлички със сирене, магданоз и босилек

Маслени кифлички със сирене, магданоз и босилек

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Маслени кифлички със сирене, магданоз и босилек
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
27/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
24
"Не мислете за диетата или калориите, те не са важни, когато на масата пред вас има маслени кифлички със сирене, магданоз и босилек"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 - 450 г
  • мая - 1 п. суха
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 1/4 ч.ч. (разтопено)
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • за плънка
  • сирене - 300 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • босилек - 1 - 2 стръка
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята, като я разтворите в леко затоплено прясно мляко заедно със захарта.

Разтопете маслото и го смесете със зехтина.

В друг съд пресейте брашното и направете кладенче. Прибавете активираната мая, маслото със зехтина, солта, 1 яйце и 1 белтък (жълтъка заделете за намазване на кифличките).

Замесете меко и еластично тесто. Намазнете дълбока купа и сложете вътре тестото. Покрийте го с фолио и го оставете да втаса за 1 час. Това тесто втасва по-дълго, тъй като е много маслено.

През това време натрошете сиренето. Нарежете магданоза и босилека на ситно, прибавете ги към сиренето и разбъркайте.

След като тестото е удвоило обема си, го разделете на четири части. Всяка разточете на кръг и разрежете на 6-8 триъгълника. Поставете от плънката и навийте на кифлички. Направете по няколко разреза отгоре и оставете отново да втасат за 20 минути.

Смесете отделения жълтък с 1 ч.л. прясно мляко и намажете кифличките.

Поръсете със семена по избор и печете в загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути.

Добър апетит!

Източник: Книга 52 рецепти за цяла година София Мел

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: