Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Бюрек с плънка от сирене и магданоз

Бюрек с плънка от сирене и магданоз

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Бюрек с плънка от сирене и магданоз
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Топъл, топъл бюрек с вкусна плънка - чупиш и ядеш като едно време"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 250 г
  • сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • кисело мляко - 6 с.л. с връх
  • олио - 7 с.л.
  • краве масло - около 40 - 50 г за намазване
  • За заливане
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 180 мл.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната да загрява до 150°C (впоследствие ще я увеличим) и се заемете с плънката за бюрека.

За нея разбийте яйцата и ги разбъркайте с киселото мляко, олиото, натрошеното сирене (ако не е много солено, може да сложите повече количество) и по-голямата част от магданоза - накълцани само листата.

Намажете с масло една кора, върху нея сложете втора, слагайте равномерно от плънката и навивайте.

Подреждайте баницата под формата на охлюв в намаслена кръгла тавичка.

За да залеете бюрека, разбийте другите 2 яйца (понякога слагам и трето, зависи от размера им) с щипка сол. Налейте прясното мляко и залейте равномерно магданозения бюрек.

Ако изчакате 5-10 минути, преди да пъхнете във фурната, ще стане много сочен и топящ се в устата, така че направете, както си прецените.

Поръсете със останалия магданоз.

Печете бюрека с плънка от сирене и магданоз 10-15 минути на 150 градуса, а после увеличете до 180 докато получите златист загар и коричка.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Иивинка
Иивинка
На това му се казва превъзходен бюрек :) Поздрави Дани!
22.01.2020 11:22
1