Начин на приготвяне
Включете фурната да загрява до 150°C (впоследствие ще я увеличим) и се заемете с плънката за бюрека.
За нея разбийте яйцата и ги разбъркайте с киселото мляко, олиото, натрошеното сирене (ако не е много солено, може да сложите повече количество) и по-голямата част от магданоза - накълцани само листата.
Намажете с масло една кора, върху нея сложете втора, слагайте равномерно от плънката и навивайте.
Подреждайте баницата под формата на охлюв в намаслена кръгла тавичка.
За да залеете бюрека, разбийте другите 2 яйца (понякога слагам и трето, зависи от размера им) с щипка сол. Налейте прясното мляко и залейте равномерно магданозения бюрек.
Ако изчакате 5-10 минути, преди да пъхнете във фурната, ще стане много сочен и топящ се в устата, така че направете, както си прецените.
Поръсете със останалия магданоз.
Печете бюрека с плънка от сирене и магданоз 10-15 минути на 150 градуса, а после увеличете до 180 докато получите златист загар и коричка.
Добър апетит!
Коментари