Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Фахитас»Фахитас с пиле, лук и гъби

Фахитас с пиле, лук и гъби

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Фахитас с пиле, лук и гъби
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
21/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Разнообразете обичайното меню с фахитас, вдъхновени от мексиканската кухня."

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • гъби - 250 г пресни печурки
  • лук - 1 голяма глава
  • домат - 1 бр.
  • халапеньо - 1 бр.
  • кимион - 1 щипка
  • черен пипер - 2 щипки
  • кориандър - 2 - 3 стръка пресни листа
  • сол - на вкус
  • зехтин - 4 - 5 с.л. или слънчогледово олио
  • мексикански тортили - 4 бр.
  • маруля - 8 крехки листа (среден размер)
  • доматена салца - за сервиране (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете лука на полумесеци. Сложете го да се запържи в зехтина до омекване. За да се сготви по- бързо, поръсете с щипка сол - тя бързо извлича соковете от продуктите и ги кара да омекват.

Сложете гъбите и запържете до леко златисто.

Добавете пилешките гърди, нарязани на хапки, и овкусени с черен пипер и малко сол. Когато побелеят, сложете ситно накълцаното халапеньо, пресните листенца кориандър, кимион и още черен пипер, ако го обичате.

Гответе до изпаряване на водичката от домата и пълна готовност на месото.

Дръпнете от огъня и сложете друг чист тиган да се загрее на силен огън. Стоплете за кратко тортила питките, запичайки от всяка страна.

Върху всяка разположете по две листа маруля и сложете от пилешката плънка. Сгънете вкусните фахитас и поднесете по желание с доматена салца в стила на мексиканската кухня.

Добър апетит с Фахитас с пиле, лук и гъби!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Пояснение: Домата се слага заедно с халапеньото и подправките! Може да е накълцан или рендосан.
22.12.2022 13:12