Начин на приготвяне
Обелете и нарежете лука на полумесеци. Сложете го да се запържи в зехтина до омекване. За да се сготви по- бързо, поръсете с щипка сол - тя бързо извлича соковете от продуктите и ги кара да омекват.
Сложете гъбите и запържете до леко златисто.
Добавете пилешките гърди, нарязани на хапки, и овкусени с черен пипер и малко сол. Когато побелеят, сложете ситно накълцаното халапеньо, пресните листенца кориандър, кимион и още черен пипер, ако го обичате.
Гответе до изпаряване на водичката от домата и пълна готовност на месото.
Дръпнете от огъня и сложете друг чист тиган да се загрее на силен огън. Стоплете за кратко тортила питките, запичайки от всяка страна.
Върху всяка разположете по две листа маруля и сложете от пилешката плънка. Сгънете вкусните фахитас и поднесете по желание с доматена салца в стила на мексиканската кухня.
Добър апетит с Фахитас с пиле, лук и гъби!
Коментари