Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пиле Фахитас с паста

Пиле Фахитас с паста

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пиле Фахитас с паста
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
30/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Пиле, паста и цял букет от ароматни подправки - разбира се, че ще го опитате"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • чушки - 2 бр.
  • готварска сметана - 200 мл
  • пилешки бульон - 2 ч.ч.
  • лук - 1 малка глава
  • домати - 1 бр. голям (около 200 г)
  • паста - 200 г мидички
  • зехтин - 3 с.л
  • смес от подправки Фахитас
  • кимион - 1 ч.л смлян
  • черен пипер - 1 ч.л смлян
  • сол - 1 ч.л
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете смес от подправките, като объркате добре всички изброени. Нарежете пилешките гърди на кубчета.

Посипете и добре намажете кубчетата пилешко месо с подправката Фахитас.

Загрейте зехтина и запържете кубчетата пилешко месо.

Междувременно нарежете лука на ситно и чушките на кубчета. Извадете пилешките кубчета и запържете в същия тиган зеленчуците. Ако няма зехтин, сложете преди това малко.

Извадете готовите зеленчуци от тигана.

Изсипете предварително приготвения пилешки бульон, пастата, сметаната и предварително нарязания домат на кубчета. Доматът по желание може предварително да бъде и обелен.

Намалете котлона на умерен огън и гответе, като разбърквате от време на време пастата около 15 минути, или докато се сгъсти и поеме почти цялата течност.

Изсипете чушките и пилето в тигана и разбъркайте всички съставки заедно. Сложете капака и оставете за 5-7 минути ястието на котлона, за да се смесят всички аромати.

Пилето Фахитас с паста е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Всичко много ми хареса,от ме бих си добавила 2-3 цели люти чушчици,10 минути преди готовност на ястието
22.03.2016 11:07
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Изглежда много апетитно !
21.03.2016 17:04