Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Фахитас»Фахитас с телешко месо

Фахитас с телешко месо

MarianeMariane
Джедай
5611k
Фахитас с телешко месо1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"В настроение ли сте за пикантни експерименти в кухнята?"

Необходими Продукти

  • палачинки - 12 бр.
  • телешко месо - 600 г контрафиле
  • царевица - 120 г стерилизирана
  • боб - 100 г стерилизиран червен
  • лимони - 2 с.л. сок
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • чушки - 2 бр. зелена и червена
  • домати - 1 бр.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1 щипка
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • за маринатата
  • соев сос - 1 - 2 с.л.
  • риган - 1 - 2 щипки
  • кимион - 1 - 2 щипки
  • кориандър - 1 - 2 щипки
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото контрафиле на пържоли с дебелина около 0.5 см. Натрийте го с подправките, залейте го със соев сос и го оставете поне 2-3 часа, за да се маринова.

Почистете зеленчуците добре и ги нарежете на ситно. Прехвърлете ги в дълбока купа, добавете царевицата и червения фасул, подправете ги и разбъркайте добре. Маринованото месо се пече на скара по 2-3 минути от всяка страна.

Палачинките (може да ги замените с питки тортияс) се запичат за кратко на скарата, в средата им се поставя по малко от телешкото месо и се залива със зеленчуковата смес.

Фахитас се завиват и се поднасят топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: