Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Парти Кюфтенца»Агнешки парти кюфтенца

Агнешки парти кюфтенца

Агнешки парти кюфтенца
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
24/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г - мляно
  • мащерка - 2 щипки - сушена
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • къри - 1 щипка
  • канела - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка - млян
  • джоджен - 1 шипка - сушен
  • лук - 1 глава
  • сол - 2 щипки
  • чушка - 1 бр - червена/ сушена/
  • галета - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
  • зеленчуци - от туршия за декориране
  • лютеница - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме лука в купа и добавяме смляното месо. Стриваме вътре почистената от семките сушена чушка.

Добавяме стритите джоджен и мащерка, сипваме галетата, солта, червения пипер, черния пипер, кърито и канелата.

Омесваме добре и покриваме купата с фолио.

Прибираме в хладилника за 3 часа. След това оформяме с мокри ръце малки кюфтенца и ги изпържваме в загрятото в дълбок тиган олио.

Изваждаме готовите парти кюфтенца върху хартия, за да се абсорбира мазнината.

Забучваме на клечка за зъби или коктейлна клечица първо парченце морков, чушка или друг зеленчук от туршия по желание, а след това забождаме и едно кюфтенце.

Подреждаме в чиния агнешките парти кюфтенца, като в средата поставяме малка купичка с лютеница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: