Начин на приготвяне
Настъргваме лука в купа и добавяме смляното месо. Стриваме вътре почистената от семките сушена чушка.
Добавяме стритите джоджен и мащерка, сипваме галетата, солта, червения пипер, черния пипер, кърито и канелата.
Омесваме добре и покриваме купата с фолио.
Прибираме в хладилника за 3 часа. След това оформяме с мокри ръце малки кюфтенца и ги изпържваме в загрятото в дълбок тиган олио.
Изваждаме готовите парти кюфтенца върху хартия, за да се абсорбира мазнината.
Забучваме на клечка за зъби или коктейлна клечица първо парченце морков, чушка или друг зеленчук от туршия по желание, а след това забождаме и едно кюфтенце.
Подреждаме в чиния агнешките парти кюфтенца, като в средата поставяме малка купичка с лютеница.