Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Парти кюфтенца»Парти кюфтенца с уникален сос

Парти кюфтенца с уникален сос

Парти кюфтенца с уникален сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Поводи за парти винаги ще се намерят, вие само кажете, че ще приготвите от тези кюфнеца и от соса"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г смес
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • кимион - 1 равна ч.л.
  • червен пипер - 2 щипки
  • магданоз
  • джоджен - пресен
  • олио - за пържене
  • сос
  • домати - 1 бр
  • краставици - 1/2 бр.
  • чесън - 1 голяма скилидка
  • сол - на вкус
  • извара - 50 г
  • кисело мляко - 4 - 5 с.л. по гъсто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с нарязан ситно лук, скилидка чесън, магданоз, листа пресен джоджен. Добавят се кимион, червен и черен пипер, разбъркват се добре. С мокри ръце се оформят кюфтенца.

В тиган се загрява олио и пържим всички парти кюфтенца от двете страни до зачервяване. Изваждат се върху салфетка, да попие мазнината.

В купа се смесват кисело мляко, нарязани скилидки чесън, обелен домат, нарязан на малки кубчета, и обелена краставица, също нарязана на малки кубчета.

Овкусява се със сол и черен пипер. Има два варианта: Или го пасирате на каша, или оставят така да се усещат малките парченца зеленчуци.

Сервираме парти кюфтенца в плато върху кръгче краставица. Отгоре поставяме дебела лента червена чушка и кюфтенце, забодено с клечка за зъби. Вкусно, свежо и лятно за парти!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: