Начин на приготвяне
Каймата се омесва с нарязан ситно лук, скилидка чесън, магданоз, листа пресен джоджен. Добавят се кимион, червен и черен пипер, разбъркват се добре. С мокри ръце се оформят кюфтенца.
В тиган се загрява олио и пържим всички парти кюфтенца от двете страни до зачервяване. Изваждат се върху салфетка, да попие мазнината.
В купа се смесват кисело мляко, нарязани скилидки чесън, обелен домат, нарязан на малки кубчета, и обелена краставица, също нарязана на малки кубчета.
Овкусява се със сол и черен пипер. Има два варианта: Или го пасирате на каша, или оставят така да се усещат малките парченца зеленчуци.
Сервираме парти кюфтенца в плато върху кръгче краставица. Отгоре поставяме дебела лента червена чушка и кюфтенце, забодено с клечка за зъби. Вкусно, свежо и лятно за парти!