Начин на приготвяне
Сложете водата за пастата да завира и паралелно с това накълцайте лук шалот на дребно, а бекона нарежете на лентички или кубчета.
Загрейте зехтина и в него запържете първо лука до омекване, след това сложете бекона и пържете до златисто.
Намалете огъня и налейте сметаната, като бъркате, за да не загаря по дъното. Посолете на вкус.
В заврялата вече вода сипете пастата с щипка сол. През първата минута разбъркайте - това е тайната да не слепва, а не добавянето на мазнина. Варете според указанията на пакета за готовност ал денте, в никакъв случай не преварявайте.
Към къкрещата на тих огън сметана сложете на части сварените ал денте фузили с малко от водата от варенето им. Настържете вътре повечето от сиренето Грана Падано и повечето от трюфел. Увеличете огъня и бъркайте до сгъстяване на соса, и хубаво поемане от пастата - не повече от 2 минути.
Сервирайте ястието топло, като отгоре на всяка порция настържете още от сиренето и украсите с фини резенчета трюфел.
Много ароматни фузили с бекон, сметана и трюфел! Добър апетит!