Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фузили с бекон, сметана и трюфел

Фузили с бекон, сметана и трюфел

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Фузили с бекон, сметана и трюфел4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Фузили с бекон, сметана и трюфел - перфектния обяд"

Необходими Продукти

  • фузили - около 300 г паста
  • сметана - 400 г готварска
  • грана падано - 80 - 100 г
  • бекон - 125 г
  • трюфели - 5 - 6 г черен
  • шалот - 2 - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата за пастата да завира и паралелно с това накълцайте лук шалот на дребно, а бекона нарежете на лентички или кубчета.

Загрейте зехтина и в него запържете първо лука до омекване, след това сложете бекона и пържете до златисто.

Намалете огъня и налейте сметаната, като бъркате, за да не загаря по дъното. Посолете на вкус.

В заврялата вече вода сипете пастата с щипка сол. През първата минута разбъркайте - това е тайната да не слепва, а не добавянето на мазнина. Варете според указанията на пакета за готовност ал денте, в никакъв случай не преварявайте.

Към къкрещата на тих огън сметана сложете на части сварените ал денте фузили с малко от водата от варенето им. Настържете вътре повечето от сиренето Грана Падано и повечето от трюфел. Увеличете огъня и бъркайте до сгъстяване на соса, и хубаво поемане от пастата - не повече от 2 минути.

Сервирайте ястието топло, като отгоре на всяка порция настържете още от сиренето и украсите с фини резенчета трюфел.

Много ароматни фузили с бекон, сметана и трюфел! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: