Бързи пърленки с шпек и кашкавал

25/01/2020
"Пърленки с шпек и кашкавал, които не се нуждаят от втасване, а от някой, който да им се наслади "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 787
  • Преглеждания за месеца1326
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се брашно в тава и се оформя кладенче.

В киселото мляко се разбърква бакпулвера да шупне и се сипва в брашното.

Добавя се сол 1 равна ч.л. ронена чубрица, настърган кашкавал и шпек, нарязан на малки кубчета.

Разбърква се и месим тесто за пърленки, докато спре да лепне.

Покрива се с кърпа или фолио за 20 минути.

Оформя се фитил и се нарязва на 6 равни части.

Всяка пърленка се точи на кръгла кора 14 см и се набождат с вилица.

В загрято тиганче 15 см с 1 с.л. олио печем пърленките от двете страни и обръщаме с шпатулка.

След като котлонът загрее, се намаля до 4 степен, да не изгорят пърленките, а вътре да са сурови.

За всяка се сипва по 1 л олио в тигана.

Изваждаме бързите пърленки с шпек и кашкавал в чиния, поръсваме с малко шарена сол и нападаме.

Уникални са, опитайте! Страхотни са, бързо се приготвят без мая и втасване.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар