Начин на приготвяне
Сложете 850 мл прясното мляко на котлона със захарта на слаб огън.
В купа разбийте яйцата.
Смесете обикновеното нишесте с разтворимото кафе. Добавете към яйцата и разбъркайте хубаво.
Налейте 150 мл прясно мляко. Разбъркайте добре получената каша, бъркате, докато се разтвори кафето.
Получената каша прибавете към топлото прясното мляко. Бъркате непрекъснато, докато се сгъсти.
Внимавайте пудингът да не загаря.
Получения крем кафе разсипете в купички или чашки.
Охладете получения крем с разтворимо кафе в хладилника.
Кремът с разтворимо кафе се консумира студен.
Коментари
Яйцето цяло ли се има предвид, или само жълтък.?