Начин на приготвяне
Сгорещете маслото на огъня, прибавете брашното и запържете за малко, след което залейте с прясното мляко. Оставете да кипне веднъж и го свалете от огъня, за да се охлади.
Добавете към горещата смес кафето, 150 г от захарта и жълтъците един по един. Разбийте отделно белтъците на твърд сняг с останалата захар и ванилията и внимателно ги прибавете към горната смес.
Получената смес се изсипва в предварително намазани формички за пудинг, които е хубаво да се напълнят до 3/4 от обема си. Сложете ви на водна баня във фурната да се запекат. Сервирайте пудинга със заливката.
Заливка: Смесете захарта, брашното и жълтъците, половината студено прясно мляко с ванилията. Разбъркайте добре. Сложете останалото мляко и кафето да заврят, след което с непрекъснато разбъркване ги прибавете към първата смес.
Оставете да заври отново и свалете от огъня. Преди да се сервира се прибавят и разбитите на твърд сняг белтъци.