Начин на приготвяне
Чашата е с вместимост 250 мл.
С миксер разбийте мекото масло и 3 с.л. от захарта. Прибавете яйцата и останалата захар и отново разбийте.
Добавете последователно прецеденото сварено кафе, олиото и ванилията. Към тях постепенно прибавяйте пресятото и смесено с бакпулвера и какаото, брашно.
Загрейте до завиране водата, захарта, ванилията и какаото, бъркате докато захарта се разтопи.
В малка тавичка налейте половината от горещия сос. Начупете бисквитите на малки парчета и ги прибавете към кексовата смес, внимателно разбъркайте.
Сипете равномерно сместа в соса (без да бъркате), отгоре налейте и останалата част сос.
Поставете тавата в предварително нагрята на 190 градуса фурна и печете за около 35-40 минути. Вкусен и ароматен пудинг с бликащ какаов сос.
Кейк-пудингът с бисквити, кафе и какаов сос е готов.